Välkommen till Kraniosakralterapeuten!


Hoppas att Du här hittar den hjälp Du behöver!


Det finns många människor som går omkring med besvär och krämpor som de inte tror att man kan göra något åt, men väldigt ofta kan kraniosakralterapi/KST hjälpa - eller åtminstone lindra - besvären.


  • Är Du osäker på om kraniosakralterapi är något för Dig? 
  • Hur det är möjligt att distansbehandla med kraniosakralterapi?
  • Om just Dina besvär är "behandlingsbara"?
  • Om det går att boka tid akut?

Då kan Du boka tid för en GRATIS konsultation!
Tryck bara på knappen "Boka gratis konsultation" och välj kontaktsätt!Kerstin Wahlström
Cert kraniosakralterapeut


PS. Som medlem i Kraniosakrala terapeutförbundet (KSTF)
är jag försäkrad och arbetar enligt branschens etiska regler, vilket naturligtvis inkluderar tystnadsplikt.

KRANIOSAKRALTERAPI


Kraniosakralterapi är en mjuk behandlingsform som har sitt ursprung i osteopatisk medicin.


Läs mer här...Kerstin Wahlström

Cert Kraniosakralterapeut

STRESSHANTERING


Kombinera som Du vill:


OMDÖMEN

_________________________________________________

"TJOHOO VILKEN LÄTTNAD"

"Jag har hittills aldrig känt mig så fri i luftvägarna - det släppte strax efter behandlingen och kvarstår! Samma känsla som när man tar nässpray med effekt, men den verkar inte så länge. Tjohooo vilken lättnad! Hoppas att det håller i sig! 

 🙏👍👌"

Nina Månblom

"EN FANTASTISK TERAPEUT"

"En fantastisk terapeut som jag rekommenderar!
Har du värk eller något annat problem kan Kerstin hjälpa 
🙂✨"


Sara Fredman

"DET FUNGERAR"

"Jag kan intyga att det fungerar! Min smärta i axeln är så gott som borta efter 3 gånger!! 😀 Fantastiskt!"

Cecilia Wikström

MERA OM KRANIOSAKRALTERAPI

_________________________________________________

Det finns olika typer av kraniosakralterapi/KST:
s k funktionell (även kallad biomekanisk) kraniosakralterapi och s k biodynamisk kraniosakralterapi.


Vad är kraniosakralterapi?

En helt frisk kropp uttrycker mikrorörelser i sina vävnader. I en kropp som begränsas av ohälsa, begränsas även dessa mikrorörelser. Obalansen kan övergå i ett kroppsligt symtom som t ex kan upplevas som en spänning i muskler, värk, en inflammerad led eller ett belastat organ. En erfaren terapeut är tränad i att med sina händer registrera de olika avvikelser som kan uppstå i vävnadernas rörelsemönster. Terapeuten assisterar så att kroppen återgår till sina ursprungsrörelser. När vävnaden fungerar utifrån sina originalrörelser skapas bästa möjliga förutsättning för kroppen att börja läka sig själv. 


(Utdrag från www.kstf.se).

Biodynamisk kraniosakralterapi
är en vidareutveckling av kraniosakralterapi och har utvecklats till ett mycket insiktsfullt sätt att lyssna till kroppens inre uttryck för hälsa. Den grundläggande kunskapen är densamma som hos en kraniosakralterapeut, men man lägger till ett holistiskt perspektiv och en medvetenhet om att en kropps fysiologi kan uttrycka, och en biodynamisk kraniosakralterapeut kan uppfatta, vävnads- och vätskerörelser i olika, väldigt subtila, rytmer. Den biodynamiska kraniosakral-terapeuten prioriterar kroppens uttryck för hälsa och förstärker det uttrycket, snarare än att söka efter obalanser. Att understödja och förstärka den fysiska, fysiologiska och psykologiska hälsan är prioriteringen under behandlingen.


Subtila rörelser i kroppens flödes- och vävnadsfält lyssnas till och den naturliga rörelsen mot stillhet ses som djupt helande.

Den biodynamiska kraniosakrala terapin är på stark frammarsch som komplementär behandlings-form på grund av de subtila, men ändå djupverkande terapeutiska effekterna.


Behandlingsformen är mycket populär i många europeiska länder såsom Schweiz, Tyskland, Österrike och Holland. Även i England, USA och Ryssland ökar behandlingsformen i popularitet.


(Utdrag från www.kstf.se).


Läs mer här...

LITE HISTORIK

_________________________________________________

William Garner Sutherland (1873- 1954) var en av pionjärerna inom osteopati. Han utforskade det kraniosakrala systemet, ett fysiologiskt system som löper mellan skallen (kraniet) och korsbenet (sacrum) samt ryggmärgen tillsammans med ryggmärgsvätskan. Dr Sutherland fann att dessa delar tillsammans utgör ett slutet system med cirkulerande vätska (ryggmärgs-vätskan) och att detta system, precis som hjärt- och kärlsystemet, rör sig i en särskild rytm. Dr Sutherland upptäckte att det gick att påverka det kraniosakrala 


systemet med olika behandlings-tekniker. Kraniet och sacrum är delarna som gett namn åt kraniosakral terapi. Dr Sutherland utvecklade kraniosakralterapin till att omfatta mer än skalle, ryggrad och korsben, vilket gör att det idag finns en kunskap och förståelse för hur man kan behandla även andra vävnader som bindväv, ryggkotor, leder, muskler och organ. Kroppen är en helhet och alla strukturer är sammanlänkade med bindväv och varför en obalans i en del av kroppen kan ge påverkan i en annan del.


  • Dr Still: "Terapeutens roll är att finna hälsan. Vem som helst kan finna sjukdomen."
  • Dr Rollin Becker: elev till dr Sutherland som utvecklade kraniosakralterapin ytterligare. Främst var dr Becker intresserad av den terapeutiska fördelen med det s k stillness-konceptet och det sätt på vilken det gav vävnaderna möjlighet att omorganisera sig själva till det mest effektiva mönstret.
  • John Upledger: i mitten av 1970-talet började John Upledger fördjupa sig i dr Sutherlands skrifter om det kraniosakrala systemet efter att ha assisterat en kirurg under operation och upptäckt att dura mater hade en så kraftig rörelse att han omöjligt kunde hålla fast den.